سیرسیاه

سیر سیاه چیست؟

اگر سیر معمولی را به صورت مداوم تا حداکثر ۹۰ روز در دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید، سیری حاصل می شود که به آن سیر سیاه گفته می شود. این سیر خواص بسیار زیادی دارد که باعث شده است افرادی زیادی به آن روی بیاورند. سیر سیاه به عنوان آنتی بیوتیک، ضد اکسیدان، ضد انگل و … شناخته می شود.

این سیر در واقع تخمیر شده ی سیر معمولی است که در طی فرایند تبدیل، طعم و بافت سیر تغییر پیدا می کند و سیر سیاه حالت ژله ای مانند پیدا می کند. بو و طعم این سیر از نمونه ی معمولی بهتر است و می تواند بسیاری از بیماری ها را درمان کند.

سیرسیاه

مقایسه سیر سیاه با سیر سفید

سیر سیاه با سیر سفید و معمولی شباهت ها و تفاوت های زیادی دارد که در این قسمت شما را با آن ها آشنا می کنیم. برای مقایسه این دو ماده با یکدیگر به موارد زیر دقت کنید.

  • سیر سیاه را می توان به راحتی و به عنوان یک غذای مستقل استفاده کرد. در حالی که سیر سفید را حتما باید در کنار غذا های دیگر استفاده کرد.
  • یکی از تفاوت های این دو ماده، خواص غذایی آن ها می باشد. سیر سیاه به دلیل رطوبت کمتری که دارد، خواص غذایی بیشتری نسبت به سیر سفید خواهد داشت.
  • بو و طعم سیر سیاه بسیار متفاوت از سیر معمولی است. به همین سبب می توان آن را بدون مشکل و ترس از بوی بدن دهان استفاده کرد. زیرا خوردن سیر سیاه بسیار لذت بخش است.
  • سیر معمولی مزه ای تند و تیز دارد که مورد سلیقه ی افراد بسیار زیادی است. اما برخی از دیگر از افراد مزه ی ملس و شیرین سیر سیاه را می پسندند.

هر دو نوع سیر حاوی آلیسین هستند و می توانند برای سلامتی افراد مفید باشند.

سیرسیاه

خواص شگفت انگیز سیر سیاه چیست؟

به دلیل فواید و خواص شگفت انگیزی که این سیر دارد، افرادی زیادی در حال حاضر به آن روی آورده اند و از آن استفاده می کنند. از مهم ترین خواص سیر سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

محافظت از قلب

سیر سیاه می توانند همانند سیر معمولی از قلب محافظت کند و سلامت آن را تضمین کند. در کنار این خاصیت، سیر سیاه همچنین می تواند سطح کلسترول بدن را کاهش دهد و در برابر خطرات مربوط به قلب، از آن محافظت کند.

کنترل قند خون

یکی دیگر از اثرات مهم این سیر، کنترل و تنظیم قند خون بدن می باشد. افرادی که دیابت دارند می توانند از این سیر استفاده کنند تا عوارض مربوط به بیماری شان کاهش یابد.

افزایش ایمنی بدن

این سیر شامل آنتی اکسیدان هایی می باشد که می تواند سیستم ایمنی بدن را قوی کند. این آنتی اکسیدان ها باعث می شود که بدن بتواند در مقابل باکتری ها و عفونت های مختلف از خود مقاومت نشان دهد و کمتر دچار بیماری و مریضی شود.

سلامت مغز

آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه باعث کاهش التهاب بدن می شود و می تواند از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر جلوگیری کند. برخی از افراد از نظر عملکرد حافظه با مشکلاتی روبرو هستند و از آلزایمر در سنین بالا هراس دارند. این افراد می توانند با استفاده از این سیر، عملکرد حافظه ی خود را بهبود ببخشند.

کاهش خطر بروز سرطان

مواد موجود در سیر سیاه می تواند خطرات ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش دهد. طبق تحقیقات انجام شده روی این ماده، سلول های سرطانی با خوردن این سیر کاهش پیدا می کنند و خطر ایجاد بیماری سرطان در افراد کاهش پیدا می کند.

سیرسیاه

روش تهیه سیر سیاه

این سیر را می توان در عطاری ها پیدا کرد اما باید بدانید که این سیر، نسبت به سیر معمولی قیمت بالاتری دارد. به همین سبب بسیاری از افراد تلاش می کنند که آن را در خانه تهیه کنند. اگر شما نیز جزء افرادی هستید که دوست دارید، این سیر را در خانه تهیه کنید باید دقت داشته باشید که دما حدود ۶۰ درجه سانتی گراد حفظ شود و حتما سیر را به گونه ای بسته بندی کنید که رطوبت سیر از بین نرود و خشک نشود.

برای تهیه ی این سیر شما می توانید از دستگاه میوه خشک کن و یا پلوپز استفاده کنید. در نظر داشته باشید که این دستگاه ها باید برای ۱۰ روز روشن باشد و نمی توانید آن ها را در زمان شب یا خارج شدن از خانه خاموش کنید. زیرا حرارت باید به صورت مداوم و پیوسته به سیر داده شود تا نتیجه ی دلخواه به دست آید. طعم و مزه ی سیر سیاه به این عوامل بسیار وابسته است.

شاید در نگاه اول این کار بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. اما با توجه به خواص شگفت انگیزی که این ماده دارد، تحمل این سختی ارزش تهیه ی آن را دارد.

مطالعه بیشتر