قارچ گانودرما

داشتن جسم و روان سالم همواره از ارزش‌های مهم انسان‌ها بوده و در راستای رسیدن به آن، گیاهان و مواد غذایی بسیاری مورد آزمایش و درصورت تایید مورد استفاده قرار گرفته شده‌اند، یکی از این گیاهان قارچ گانودرما است.

قارچ گانودرما

قارچ گانودرما اصل یکی از قارچ‌های قرمز است که برای اولین بار، حدود ۴۰۰۰ سال پیش در کشور چین کشف شد. این قارچ خواص دارویی و غذایی بسیاری دارد؛ برای همین از نظر علم پزشکی و تغذیه در جایگاه خاصی قرار دارد، بطوری که از حدود ۲۰۰۰ سال پیش به عنوان دارو در چین و یونان مورد استفاده بوده و با گذشت زمان، در سرتاسر جهان به گیاهی باارزش تبدیل شده است، بطوری که آن را گیاه معنوی دانسته‌اند.

در طبیعت انواع مختلفی از قارچ گانودرما موجود است. به عنوان نمونه می‌توان به لوسیدوم که با کیفیت‌ترین و ارزشمندترین نوع گانودرما است، اشاره کرد. این نوع دارای بافتی چوبی، اندازه بزرگ و به رنگ قهوه‌ای تیره و براق است.

گانودرما دکتر بیز

تقویت دستگاه ایمنی بدن:

طبق مطالعات انجام شده، قارچ گانودرما توانایی تاثیرگذاری بر ژن گلبول‌های سفید در بدن را دارد و میتواند فعالیت سیستم دفاعی بدن در برابر سلول‌های سرطانی را افزایش دهد که به دلیل وجود پلی ساکارید در ترکیبات این قارچ است.

بهبود دستگاه گوارش و التهابات:

به کمک تری ترپن موجود در این قارچ، التهابات و عملکرد دستگاه گوارش بهبود می‌یابد و طبق بررسی‌های انجام شده این قارچ میتواند مسیر التهاب را در گلبول‌های سفید خون تغییر دهد.

بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی:

گانودرما میتواند باعث رفع خستگی، افسردگی و بهتر شدن جریان خون و اکسیژن رسانی بهتر به بافت‌های بدن شده و حتی درد مفاصل را درمان کند؛ که به دلیل وجود ژرمانیم ارگانیک موجود در آن است. همچنین بدلیل داشتن آدنوزین مونوفسفات از گرفتگی عروق و سکته قلبی جلوگیری میکند.

جوانسازی بدن: این قارچ با از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در بدن به وسیله سوپر اکسید دیسموتاز، از پیری جلوگیری میکند و به ماده‌ای جوانساز تبدیل شده است.

همچنین این قارچ میتواند رشد ۵ قارچ بیماری‌زا را تا ۵۸ درصد کاهش دهد و مصرف آن همراه با آنتی بیوتیک، فعالیت ضد میکروبی آنتی بیوتیک را تشدید میکند.

عصاره این قارچ زمان بهبود زخم را کاهش داده، از آسیب به کبد جلوگیری کرده و حتی خواصی ضد مالاریا دارد و از ساختار اعصاب محافظت میکند.

تولید قارچ گانودرما

تولید قارچ گانودرما با کیفیت از چالش‌های تولیدکنندگان این گیاه است چرا که استاندارد‌ها و پروتکل‌های خاصی دارد که باید بطور دقیق و علمی به آن‌ها پرداخت، که به کمک فنون کشاورزی مدرن و آزمایشگاه‌های مجهز و پیشرفته این امر میسر میشود.

قارچ گانودرما به چند روش تولید میشود که در ادامه با آن‌ها آشنا میشویم:

رشد طبیعی: گانودرمای طبیعی که گانودرمای وحشی نیز نامیده میشود، بطور طبیعی در طبیعت رشد میکند اما بدلیل سن زیاد، خواص خود را از دست میدهد و همچنین ممکن است بدلیل رویش روی درختی سمی، مصرف آن موجب مسمومیت شود.

کشت مخزنی: تکنیکی مقرون به صرفه اما نگران کننده برای افراد، که با قرار گرفتن قارچ روی مخزن با مواد شیمیایی انجام میشود و از نور خورشید و باران محروم است. در این روش دوره رشد کوتاه است و قارچ پس از دو ماه قابل برداشت است ولی تاثیر درمانی کم‌تری دارد.

کشت روی تنه درخت: قارچی که روی تنه درخت پرورش می‌یابد پس از یک سال قابل برداشت است و خواص و کیفیت بیشتری دارد. در این نوع کشت محصول نهایی حدود ۶ برابر روش‌های دیگر ژرمانیم ارگانیک، پلی ساکارید و تری ترپن دارد. در نتیجه از اهمیت دارویی و قیمت بالاتری نیز برخوردار است.

نکته مهم این است که گونه‌های سمی‌ای در کنار قارچ و روی آن رشد میکنند که رشد آن‌ها اجتناب ناپذیر است و باید حتما پیش از آسیاب و عرضه آن جداسازی شوند.

برای استفاده از گانودرما باید از پودر یا عصاره آن استفاده کرد چرا که بطور عادی بدن انسان توانایی هضم آن را ندارد.

مطالعه بیشتر