تولید قارچ گانودرما
تولید قارچ گانودرما با کیفیت از چالشهای تولیدکنندگان این گیاه است چرا که استانداردها و پروتکلهای خاصی دارد که باید بطور دقیق و علمی به آنها پرداخت، که به کمک فنون کشاورزی مدرن و آزمایشگاههای مجهز و پیشرفته این امر میسر میشود.
قارچ گانودرما به چند روش تولید میشود که در ادامه با آنها آشنا میشویم:
رشد طبیعی: گانودرمای طبیعی که گانودرمای وحشی نیز نامیده میشود، بطور طبیعی در طبیعت رشد میکند اما بدلیل سن زیاد، خواص خود را از دست میدهد و همچنین ممکن است بدلیل رویش روی درختی سمی، مصرف آن موجب مسمومیت شود.
کشت مخزنی: تکنیکی مقرون به صرفه اما نگران کننده برای افراد، که با قرار گرفتن قارچ روی مخزن با مواد شیمیایی انجام میشود و از نور خورشید و باران محروم است. در این روش دوره رشد کوتاه است و قارچ پس از دو ماه قابل برداشت است ولی تاثیر درمانی کمتری دارد.
کشت روی تنه درخت: قارچی که روی تنه درخت پرورش مییابد پس از یک سال قابل برداشت است و خواص و کیفیت بیشتری دارد. در این نوع کشت محصول نهایی حدود ۶ برابر روشهای دیگر ژرمانیم ارگانیک، پلی ساکارید و تری ترپن دارد. در نتیجه از اهمیت دارویی و قیمت بالاتری نیز برخوردار است.
نکته مهم این است که گونههای سمیای در کنار قارچ و روی آن رشد میکنند که رشد آنها اجتناب ناپذیر است و باید حتما پیش از آسیاب و عرضه آن جداسازی شوند.
برای استفاده از گانودرما باید از پودر یا عصاره آن استفاده کرد چرا که بطور عادی بدن انسان توانایی هضم آن را ندارد.